Tillbehör > Dreambox Tillbehör > USB Phoenix/Smartmouse in (...)
Besökare: 42 903 577
Facebook
Kategorier

Artnr eller Benämning


USB Phoenix/Smartmouse interface inkl USB kabel

Artikelnr: B399

450 Sek
360 Sek exkl

Finns inte i lager

Finns i
Malmö
Internet

Normala Phoenix- eller Smartmouse-interface kopplas till en Serieport och har ett antal switchar eller jumpers för att koppla om mellan olika oscillatorer. Normalt är också att det krävs en batterieliminator för att de skall fungera. AD-Teknik´s nya design av ett Phoenix/smartmouse-interface är därför revolutionerande eftersom den ansluts via USB-porten och att den kan ställas in mellan 6 olika lägen med hjälp av mjukvara, dessutom krävs ingen separat strömförsörjning eftersom den drivs via USB-porten.

Klarar av följande kort:

Megapic
Megapic2
Megapic2 V2 eller M2
BasicCard 4.5
Titanium


Normala Phoenix- eller Smartmouse-interface kopplas till en Serieport och har ett antal switchar eller jumpers för att koppla om mellan olika oscillatorer. Normalt är också att det krävs en batterieliminator för att de skall fungera.

AD-Teknik´s nya design av ett Phoenix/smartmouse-interface är därför revolutionerande eftersom den ansluts via USB-porten och att den kan ställas in mellan 6 olika lägen med hjälp av mjukvara, dessutom krävs ingen separat strömförsörjning eftersom den drivs via USB-porten.

Hela lösningen är otroligt kompakt och sitter i en orange/transparent skyddande plastlåda med minimala mått.

Certifierade drivrutiner för Windows XP garanterar maximal kompabilitet med tredje part programvara.

Drivrutinen skapar sedan en virtuell serieport (VCP) i Windows som alla program kan använda precis som vilken serieport som helst. Trafiken på den virtuella serieporten styrs om till en Full Speed USB anslutning och hamnar sedan som seriesignaler igen inne i detta Phoenix/Smartmouse-interface utan att programvaran som använde serieporten har någon som helst aning om det.

Interfacet levereras med en 1m USB-kabel.
Vad är Phoenix Smartmouse?

Det finns idag en hel del programvara ute på internet som används för att kommunicera med olika typer av smartcards som följer ISO7816 T=0 standard såsom tex. WinExplorer. Gemensamt för dessa program är ett de behöver ett Phoenix- eller Smartmouse-interface för att kunna kommunicera med kortet.

Interfacet är egentligen mycket enkelt då det konstruerades av hobbyister som ville kunna kommunicera med smartcards och består i princip av en signalomvandlare som omvandlar signalerna till/från datorns serieport till nivåer som passa smartcardet. Därpå tillförs en oscillator till kortet så att kortet kan exekvera de kommandon som skickas till det. Frekvensen på oscillatorn bestäms så att hastigheten på serieporten kan vara 9600bps.

Normalt används en oscillator på 3.579575 MHz eftersom ISO-7816 standarden ursprungligen använder en hastighet som är oscillatorn delat med 372 vilket ger ca 9600bps.

Skillnaden på Phoenix-läge och Smartmouse-läge? Det är bara polariteten på reset-signalen som skiljer dessa åt, allt annat är samma.


Besök Satpro.se på ShopMania